Facebook  Twitter  Instagram

Entah Kenapa

Salam diucap pembuka bicara.. bicara tentang sikap manusia, susah lah nak cakap. Banyak sangat ragam  sampaikan tak tahu macam mana nak cakap dah. OK malas nak citer panjang-panjang .. So, ENTAH KENAPA..

Entah kenapa, kamilah hidupmu, kamilah nyawamu..dan sekarang, seolah-olah kamilah penyekatmu untuk melakukan apa-apa saja. Tidakkah kau menyayangi kami lagi?? Sering aku bertanya pada diri sendiri, apa salah dan silap yang telah kami lakukan..andai benar kami telah melakukan kesilapan, bagi tahu kepada kami supaya kami membetulkan apa yang silap tu.

Hari demi hari, kau semakin menjauh dari hidup kami..sikapmu semakin dingin. Bila berkumpul bersama apabila menonton TV dan seumpamanya, seolah-olah kami tidak wujud di sekelilingmu, bagaikan kau berada di duniamu sendiri.

Tidak cukupkah derita dan kesedihan yang telah kau berikan kepada kami suatu ketika dahulu?? Tidakkah kau kasihan?? Atau terlalu beratkah permintaan kami, untuk merasa kasih sayangmu?? Adakah itu sebabnya mengapa kau berubah sedemikian rupa??

Seringku berdoa kepada ALLAH S.W.T semoga kita kembali ceria, dan bersama seperti dulu kala. Tapi, aku tak pasti jika doaku dimakbulkan olehNYA. Aku hanya mampu berharap dan terus berdoa kepadaNYA. Aku tak sanggup lagi menanggung derita dan kesedihan yang sama.

♨ HatiKecilKuBerkata♨