Facebook  Twitter  Instagram

Jubah Muslimah Jenama Nanbell's





Assalamualaikum korang.. Haaa ni ada sesuatu yang menarik untuk korang yang penggemar jubah muslimah.. Cantik.. Warna yang pelbagai.. Laris buat masa ni..

Memang sangat sesuai dan padan dengan trend pada masa kini.. Tunggu apa lagi dapatkan sekarang.. Kualiti terjamin..

Harga satu set jubah dan tudung ini cuma RM 230 sahaja. Kualiti dijamin bagus. Material dan manufacturing dari Indonesia.


DELYTA TURKIS


DELYTA RED


DELYTA ORANGE


DELYTA GREEN


DELYTA YELLOW ( Sold Out )


DELYTA BLACK ( Sold Out )

Buat masa sekarang hanya 4 jenis yang tinggal. Black and yellow sudah kehabisan stock. Sebarang pertanyaan bolehlah inbox ke Facebook saya http://www.facebook.com/aqu.zack/

Hati Lembu Masak Kicap

Haaaaiiiii!! Aku tau rata-rata korang kat sini suka makan kan!! Hahaha!! Dah agak dah! Ok aku baru je selesai mentedarah hati lembu masak kicap! Perghhh manyak sidap ooo!! Haaa meh-meh aku kongsi resipi yang tak seberapa ni dengan korang...kejap tau..sabar yeeee.. Ok sila rujuk gambar bagi nafsu makan korang menggelegak jap! Heeee


Tadaaaaaa!! Inilah hasilnya tadi apa yang aku makan untuk makan malam.. So dah sedia untuk resipinya?? Ok jom mula..

Bahan-bahan

6-7 ulas bawang merah
6-7 bawang putih
3-4 sentimeter halia
Cili hidup/kering
Asam jawa
Hati lembu (terpulang nak buat banyak atau sikit)
Serai
Bunga lawang
Bunga cengkih
Kayu manis
Biji pelaga
Kicap manis
Garam
Ajinomoto (optional)


Cara memasak

1. Kesemua bahan bawang merah, bawang putih, halia dan juga cili tadi ditumbuk/dikisar bersama. Panaskan minyak dalam kuantiti yang lebih sedikit. Setelah itu, tumis kesemuanya bersama-sama dengan rempah ratus dan serai seperti yang dicatat di atas..

2. Tumis hingga naik bau. Selepas itu, tuangkan hati lembu tadi ke dalam kuali/perkakas yang anda gunakan. Tumis hingga bahan-bahan tumisan tadi sedikit kekeringan dan warna hati lembu nampak sedikit caramelized.

3. Kemudian tuangkan kicap mengikut kuantiti yang anda sendiri inginkan. Masukkan asam jawa mengikut kuantiti yang anda inginkan juga dan tumis hingga betul-betul pecah minyak. Boleh tambah sedikit air jika terlalu kering.

4. Masukkan juga garam dan ajinomoto ikut kesedapan mulut anda sendiri dan biarkan masakan anda masak sepenuhnya. Setelah masak, bolehlah dihidangkan dan voilĂ !! Sedia untuk dimakan! 

Heeeeee!! Selamat mencuba ye u'olls!! 

Segmen Pencarian Bloglist by Syaz Harzays Minme

Assalamualaikum u'ollss..haaa ni ada satu segmen menarik dari pemilik blog seperti yang terdapat di bawah. Jom kita sama-sama meriahkan segmen beliau. Aku malas nak taip banyak-banyak. Aku copy paste je dah siap. Heeeee jom semua!





*ENTRI MELEKAT SEHINGGA 31 OGOS*
scroll ke bawah untuk baca entry yang terbaru .. 

Assalamualaikum uolls... 
selamat petang... so.. buat pertama kalinya syaz nak buat Segmen Pencarian Bloglist by Syaz Harzays Minme.. syaz dah lama nak buat segman nih.. tapi asyik tangguhh jerr.. macam2 syaz fkr.. boleh ke syaz buat..? ade ke yang nak join segmen syaz buat? kalau asyik fikir camtu sampai bila2 pon niat syaz nk buat segmen tak jadik .. kan2.. syaz teruskan jerr.. di harap mendapat sambutan laa erkk :D

So... tanpa membuang masa.. syaz lancarkan SEGMEN PENCARIAN BLOGLISTnih... 
Tujuan utama syaz buat segmen nih adalah untuk menambah rakan dalam bloglist syaz supaya senang syaz nk BW korangg... disamping menambah kenalan..  semua boleh turut serta menjayakan segmen syaz nih oke.. tak kira blogger lelaki atau wanita, baru atau lama.. join jer... oke :D



Syarat-syarat :

1. Follow blog syaz nihh ..
2. Like page syaz dekat SINI..
3. Follow instagram syaz dekat SINI.. (kalau xde takpe)
4. Buat satu entry bertajuk " Segmen Pencarian Bloglist by Syaz Harzays Minme "..
5. Letakkan banner di dalam entri korang dan linkkan semula dekat entri nih..
6. Tinggalkan URL ENTRI korang di ruangan komen entrii ni..

 senang dan mudah je kan..

P/S : semua yang join syaz akan masuk dalam bloglist syaz sehingga hujung bulan 10.. :D

SELAMAT BERSEGMEN UOLLS ^^ !

TERIMA KASIH SUDI JOIN.. :D

Resipi Ayam Masak Kicap Halia Berkuah

Assalamualaikum u'olls.. Haaaa masak punya masak..dah siap masak..alih-alih nak makan..tengok dalam periuk nasi...alamak!! Sejemput je tinggal..aisehhh..tergendala niat nak mengisi perut untuk lunch yang agak lambat bagi aku.. Haaaa sementara tunggu nasi masak..meh aku share sikit resipi yang tak seberapa aku ni..tengok kat bawah hasilnya tadi berserta resipi.. Hehehehe


Resipi ni sangat simple dan menjimatkan masa..ok anda sedia nak tahu resipi ni???

Bahan-bahan

1/2 ekor ayam / 1 Dada ayam (dipotong ikut saiz yang disuka)
7 ulas bawang merah 
7 ulas bawang putih 
4cm halia (nak lebih pun boleh)
1 batang serai 
Kicap pekat manis
Sos tiram (saya tak pakai, tapi resipi memang ada letak)
Gula
Asam keping (2 keping)
Garam (optional)


Cara-cara memasak

1. Kesemua bahan bawang merah, bawang putih, halia, serai tadi di blend bersama ataupun boleh juga ditumbuk hingga halus bersama.

2. Setelah siap, panaskan kuali atau apa-apa perkakas yang anda gunakan dengan minyak masak dan masukkan bahan-bahan yang di blend tadi.

3. Tumis hingga pecah minyak. Boleh masukkan sedikit air kalau nak kuah lebih. Lepas minyak dah naik, masukkan asam keping tadi dan tumis lagi hingga bahan-bahan tumis mengering sedikit.

4. Masukkan ayam dan gaul bersama hingga rata ke seluruh ayam. Biarkan selama 10-12 minit hingga ayam berubah warna dan sedikit empuk.

5. Kemudian, boleh masukkan kicap manis ikut citarasa sendiri sedikit atau banyak. Masukkan sos tiram sedikit. Tak guna pun tak apa. Masukkan juga 1-2 sudu gula ke dalam masakan. Boleh tambah lagi sedikit air jika mahu. Biarkan ayam masak sepenuhnya.

6. Bahan hiasan boleh guna cili merah/hijau, bawang besar dan juga kentang.

Oklah u'olls itu je.. Simple kan?? Bolehlah dicuba resipi ini.. Selamat mencuba u'olls..

Handbag Copy Murah Prada | Louis Vuitton | MK | Burberry | Givenchy

Assalamualaikum semua..haaaa aku ada berita menarik untuk dikongsi bersama korang..especially ladies-ladies yang minat buat koleksi handbag..stok adalah terhad so dapatkan segera sementara stok masih ada.

SAYA MENAWARKAN HANDBAG COPY BERJENAMA TERKENAL PADA HARGA YANG BERPATUTAN. KENAPA NAK BAYAR BERIBU APABILA ANDA BOLEH BELI PADA HARGA YANG MURAH.

Grade AAA Guaranteed! Gred AAA Dijamin! Murah Di Malaysia! Jahitan yang kemas! Material yang asli! 


HANYA TINGGAL ANDA UNTUK MENGGAYAKAN DENGAN PENUH GAYA DAN STYLE

PRADA | LOUIS VUITTON (LV)

Rujuk gambar di bawah;-

PRADA HANDBAG
_____________________________















SETIAP HANDBAG PRADA BERHARGA RM380 SAHAJA!!

LOUIS VUITTON
__________________________








SETIAP SET HANDBAG LV BERHARGA RM630 SAHAJA!!


BURBERRY HANDBAG
_____________________________


SETIAP BURBERRY HANDBAG BERHARGA RM 330 SAHAJA!!


MK HANDBAG
__________________________



SETIAP MK HANDBAG BERHARGA RM 330 SAHAJA!!


GIVENCHY HANDBAG
_______________________________







SETIAP SET GIVENCHY HANDBAG BERHARGA RM 630 SAHAJA!!


Segala pertanyaan boleh dibuat dengan menghantar private message ke inbox Facebook saya di https://m.facebook.com/messages/thread/10321
74808/ dan harga adalah tetap. Silakan mencuci mata anda di bawah bagi mencari beg tangan idaman anda.

Mood down pulak. Rest blogging jap

Aisehhh kenapa lah mood tiba- tiba down pulak..bukan bad mood..tapi suatu perasaan yang tak menyenangkan.. Susah lah nak explain. Haha!! Well kita manusia dikurniakan hati dan perasaan so bagi aku biasa je cuma jarang-jarang kot. Kalau wanita hmmm bila datang je bulan dorang memang moody abis. Hehe jangan marahhh!! Nanti kena jual..

Kadang-kadang kita tak nak layan perasaan moody ni tapi ia terjadi secara tidak langsung..tak boleh control tau..tapi kalau boleh jangan layan sangat perasaan macam tu..so penyelesaian kepada masalah itu.. Keep calm, sit back and relax..have a good rest mentally.. Cari balik mood yang hilang tu.. Jadi aku pun nak buat benda yang sama..

Off duty blogging for a while perhaps one or two days.. Need to search for my spirit back.. Cewahhh sekiping lah pulak..to all fans..cehhh haha..aku akan berehat sementara..insya'Allah akan ku reply komen-komen dan share segmen korang setelah aku kembali disini. Ngeh ngeh ngeh.. Oklah sekian.. Chau!!

Giveaway Merdeka Lestari

Assalamualaikum korang. Haaaa ni ada lagi segmen giveaway yang menarik untuk korang join. Aku rasa malas hari ni..jadi aku copy paste semuanya. Haha..

Assalamualaikum...

Tetiba mood nak buat giveaway datang...Memandangkan sekarang bulan merdeka,So,KLA pun buat lah Giveaway Merdeka Lestari

Malaysia,Di sini lahirnya sebuah cinta

Giveaway merdeka,Kasihlestariabadi,2014

Syarat :

1) Klik MERAH | BIRU | PUTIH | KUNING ( tunggu habis loading)
3) Buat entri bertajuk ' Giveaway Merdeka Lestari '
4) Copy banner di atas dan link ke entri ini
5) Tinggalkan URL penyertaan anda di ruangan komen di bawah.
 6) Pemilihan pemenang akan dibuat olehrandom.org

Hadiah 

1) Top Referral : Buku Duit Pantas (Penulis : Ammar Zahar)  + Topup RM10
2 ) 5 x Topup RM10

Pemenang akan diumumkan pada 2 September....

Enjoy!!!

Haa korang..jangan lupa join dan ikut syarat-syarat penyertaan tau!! Gudluck!!

Giveaway: Saya Nak Poskad Dari Moscow

Click Banner To Join
Ok korang ni ada satu lagi giveaway yang menarik. Haaa owner giveaway ni baru launch blog dia.. Details untuk menyertai adalah seperti di bawah ye;-


Follow these few easy steps :
  1. Follow blog aku yang tak ade pape ni. (tapi lepas ni insyaAllah berguna untuk korang hehe)
  2. Tulis satu entri pasal giveaway ni. (masukkan sekali link blog ni)
  3. Letakkan banner kat bawah ni dalam entri tersebut.
  4. Tag 3 kawan blogger anda dan pastikan mereka tau. (benda bagus haruslah dikongsi kannn huhu)
That's it! Simple je.



Orang yang ditag;-

InsyaAllah 10 blogger bertuah akan menerima poskad dari Moscow khas daripada Evariena hewhewhew :) So peluang anda boleh dikatakan cerah lah jugak.

Tarikh tutup penyertaan : 24 Ogos 2014

Tunggu apa lagi, cepat join!

Xiaomi Redmi Note Contest - Play To win

Click Banner To Join

Assalamualaikum semua. Wahhh excited gila bila balik hangar ayah pegi keje..buka je dashboard terus nampak contest yang menarik ni!!
Apa lagi korang jom lah join contest ni..lumayan gitu hadiahnya!!

By the way just a reminder untuk korang yang nak join tu, contest ni tamat pada 23 August 2014 / 12:00a.m

Semoga berjaya semua!!

Giveaway Harry Potter Postcards From Germany

OK ini satu segmen giveaway yang menarik. Sebabnya?? Jeng jeng jeng..aku big fan of Harry Potter! Haha.. So ada seorang blogger menganjurkan segmen giveaway Harry Potter postcards..rugi kauuu tak join! Rujuk bawah!


Sebagai tanda aku appreciate U olls yang budiman, yang selalu meluangkan masa membaca dan meng-komen kat blog JINDRISSKA ni, aku nak buat satu giveaway bertemakan Harry Potter! Clap. Clap. Clap. Bestlah korang, nnt dekat poskad tuh ade setem jerman! Yeay! (Dulu2 masa kecik hobi aku kumpul setem)

Syarat2 penyertaan giveaway aku yang pertama diabad ini! Hiphiphooray!
  • Follow blog JINDRISSKA ni. Kalau dah follow, skip je syarat ni.
  • Kalau suka, follow la Instagram KLIK atau Twitter KLIK (optional, taknak follow pon takpe) 
  • Buat satu entry bertajuk "Giveaway Harry Potter Postcards from Germany!!"
  • Kalau takde blog, tpi nak join jugak, share je apa2 entry dari blog JINDRISSKA ni ke laman social mcm FB, Twitter, ataupon Insta, dan taglah aku!
  • Dalam entry/post tuh, tulislah sepatah dua kata tentang blog JINDRISSKA ni. (Membodek dibenarkan dan mungkin akan memudahkan anda utk menang GA ni!)
  • Bubuh banner kat bawah ni, and backlink semula ke blog JINDRISSKA ni.
  • Lastly, lekatkan link entry korang dalam ruangan komen kat bawah ni. Siap!

GIVEAWAY BERAKHIR 27 OGOS 2014
Tengok! Banner bertemakan followers yang selalu melawat blog JINDRISSKA ni.
I love u olls semua!


Inilah habuan korang nnt! Ada 11 Harry Potter Postcards untuk dimenangi. Jemput tengok ye!






All the best korang! Annyeong!
Sekian~
Thanks for reading this !

Segmen Raya 2014 By Bella Din

Assalamualaikum korang. Aku ada info benda nak dikongsikan dengan korang. Tapi disebabkan aku rasa kemalasan malam ni..haaa aku copy paste je lah. Heeee..

Hai korang, sempena masih di bulan raya ni, bella nak anjurkan satu segmen.
Yang paling bestnye, BELLA NAK BAGI DUIT RAYA pada 3 Blogger yang bertuah.
So, kalau korang nak duit raya, mai la join sekaki (^_^)

Oh ya, segmen Bella ni panjang sikit jangka hayatnye. Maklumlah, nak bagi duit raya kene lah di bulan raya kan? kalau nak tunggu raya tahun depan,, berjanggutlah nak tunggu gamaknye, so Bella pilih raya yang dekat sikit, Raya Haji ok.. hihi

Ok ni syaratnye yang simple :

1. Jemput follow BLOG BELLA ye hihi TQ.
2. Buat satu entry betajuk "Segmen Raya 2014 By Bella Din"
3. Copy & paste kan gambar di bawah


4. Komen kan Link anda pada entry Bella yang ni sahaja.
5. Bella akan update list peserta
6. Jemputlah jalan-jalan raya ke entry blogger lain
7. Bella akan hubungi 3 blogger yang bertuah. Mungkin akan ada tambahan hadiah or whatever.

Apa tunggu lagi marilah join!!

#AmBankRayaBergaya Selfie Contest


Suka Selfie ?? Kalau suka inilah masanya untuk anda menang hadiah dengan menyertai Selfie Contest AmBank #AmBankRayaBergaya


Adakah anda trend yang akan datang ? Jom tonjolkan gaya selfie anda !!!!! 

Jangan lepaskan peluang anda untuk menyertai  Peraduan #AmBankRayaBergaya   
Anda berpeluang untuk memenangi Samsung Smart Camera  dan monopod bernilai sehingga RM1500 atau H & M Baucer bernilai RM200 !!!!

Kongsi gambar selfie paling bergaya anda dan masukkan kapsyen anda :- 
#Stylfie #AmBankRayaBergaya 
Maklumat contest www.youtube.com/ambanktv

Penyertaan hendaklah dihantar sebelum 29 Ogos 2014 melalui:
1. AmBank Facebook Page @http://bit.ly/1rXDg3m
2. Instagram 
3. Twitter




NAK JOIN !!!  KLIK SINI

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love


Ok u'olss ni ada satu lagi giveaway dan merupakan FIRST giveaway buat tuan punya blog! Peringatan hanya EMPAT! Ya betul hanya 4 pemenang sahaja yang akan terpilih untuk menerima hadiah dari tuan punya blog! Jadi apa tunggu lagi , sertailah giveaway MG ini sekarang! Tapi sebelum tu, lihat dulu butir-butir yang diperlukan sebelum korang nak join segmen giveaway ni. Boleh rujuk di bawah untuk info....

so, apa yg korang kena buat just 

1. copy gambar kat atas ni then backlink kat blog MG (macam biasa)
2. Be MG beloved follower
3. like my fanpage --> ekinrazalli da tailor 
4. follow Instagram ---> ekinrazallidatailor
5. tinggalkan link kat komen 

haaa, macam tulah lebih kurang nak join 1st Giveaway MG ni :)

tempoh :

sampai 13 september 2014  

so guys ni lah 4 hadiah yang bakal korang menang :

1. perfume bvlgari jasmine nor x 1 pemenang
2. babies blink biasa x 1 pemenang
3. face serum by SAVEE x 1 pemenang
4. pink urban tshirt x 1 pemenang









so, jom support MG :)
korang kalau takde fb or instgram pun boleh join 
just inform MG kat komen korang takde fb ke ig ke ...
join je if korang ada blog ea ^__^






SEGMEN : MAGIKKAN DUNIAKU by kapas-putih.blogspot.com

SEGMEN: Magikkan duniaku by kapas-putih.blogspot.com


Segmen ini berlangsung selama 24 jam iaitu bermula pada jam 8 pagi 19.08.2014 dan berakhir pada jam 8 pagi 20.08.2014. Jadi apa tunggu lagi. Lengkapkan detail-detail yang diperlukan untuk penyertaan ini!


Syarat senang wajib ikut:


1. Follow blog kapas-putih.blogspot.com
2. Buat entry dan letak banner kat atas dan backlink segmen
3. Tepek 1-2 keping gambar dalam entry dan pilih satu je template magic kat bawah ni. (1/2/3/4).. Boleh sertakan caption kalau nak.
4. Tinggalkan URL segmen kat kotak komen

Nak seribu daya tak nak seribu dalih. Jom cuba kawan-kawan!

 Hey Look! Woof Woof! Oh wait I'm a cat, meowwwarfff!!


Quadruplets "peace(s)"!

Nota: Insan ini adalah adik yang juga pengaram jantung pisang saya!

Saya pilih template No.1

Rasanya dah memenuhi kriteria syarat dah! Harap-harap permohonan diluluskan :D