Facebook  Twitter  Instagram

Segmen Ben Ashaari : Aku , seorang BLOGGER !

Assalamualaikum dan selamat pagi semuanya..termasuklah fans-fans Zaki yang tak lupa mengomen dan memview(perghh ayat, entah betul ke tak).. ok hari  ni ada segmen lagi dari bang +Ben Ashaari di mana ini adalah segmen kedua yang aku join semenjak mengenali beliau di Facebook dan bergiat aktif di blog ni. Haaa apa tunggu lagi..

BEN ASHAARI
[Sila Click Gambar Untuk Menyertai Segmen Ini]

Ok sebelum memulakan segmen ni, aku sekali lagi ucapkan terima kasih kepada bang +Ben Ashaari yang telah menjadi idola aku untuk berblogging(cewahh idola konon, hahaha). Tanpa beliau, mungkin aku tak berada disini dan juga bergelar seorang blogger walaupun hanya blogger yang masih di paras "beginner".

- Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !

 - Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?

- Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

Peranan aku sebagai blogger untuk orang-orang sekeliling, masyarakat dan negara? Hmmm aku rasa takda benda lain yang boleh aku lakukan selain menyebarkan sesuatu yang bermanfaat melalui penulisanku di dunia blogging ni. Isu yang ingin aku tekankan sekarang ni adalah, JANGAN PANDANG BLOGGER DENGAN SEBELAH MATA! Tiada yang mustahil ok..Cuma, HENDAK SERIBU DAYA, TAK HENDAK SERIBU DALIH.

Jika aku mampu memperoleh pendapatan yang agak lumayan dari hasil blogging ni, aku akan fikirkan dululah. Sebab setiap yang kita lakukan pasti akan ada kesan samada jangka masa pendek atau panjang, itu terpulang. Kalau dah income hasil blogging static dari hari ke hari, backup plan aku mungkin akan berhenti kerja, dan akan memulakan impian dan minat aku terhadap dunia culinary dan pastry! Teringin nak buka kedai pastry sendiri. Dan memasak memang menjadi minat aku sejak dari dulu lagi.

Harapan aku sebagai blogger terhadap dunia blog ni takda banyaklah. Aku cuma berharap kita sama-sama berjaya, tiada dusta, hasad dengki sesama blogger. Ada yang tak berkenan dihati, tegur baik-baik, janganlah main sindiri menyindir, TAK ELOK UNTUK KESIHATAN! Haha.. Juga peringatan, dah SUCCESS nanti, jangalah lupa pada yang satu, ALLAH S.W.T dan jangan lupakan orang-orang disekeliling anda dan juga rakan-rakan blogger yang lain. Tanpa mereka semua, kita tak akan mungkin berada disini bersatu sebagai BLOGGER.

Hahaha rasanya dah cukup syarat-syarat ni.. Jawapan entah betul entah tidak. Jomlah kawan-kawan, join segmen ni cepat-cepat sebelum penyertaan ditutup! Tarikh tutup ? 12/9/2014 , jam 6  !