Facebook  Twitter  Instagram

Liebster Award

Assalamualaikum dan selamat pagi korang. Aisehman.. bangun pagi-pagi baca komen, diTAG pulak tu..haha..btw thanks pada tukang TAG nama aku eh.. +Cik Fafa .. Macam dia jugak, aku pun tak tahu pasal award ni kalau dia tak TAG nama aku and mentioned yang aku telah diTAG.


Peraturan Liebster Award : 
  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.

So, dibawah adalah soalan-soalan beliau untuk aku.

1. Apakah makanan kegemaran anda?
- Banyak sangat kegemaran, put it this way, anything yg sedap lah. :D

2. Minuman kegemaran pulak?
- Err apa eh? Guava kot.

3. Warna kegemaran anda?
- Warna biru, putih, dan hijau

4. Loghat negeri yang best bagi anda?
- Negeri saya sendiri lah, Sarawak :D

5. Kereta idaman anda?
- BMW X6 & Nissan Murano

6. Jenama pencuci muka yang paling berkesan bagi anda?
- Tak pakai pencuci muka, semula jadi suci bersih gitu. Hahaha

7. Jenama shampoo yang best bagi anda?
- Head & Shoulders

8. Tempat percutian di Malaysia yang paling best bagi anda?
- Sabah

9. Siapa pelakon kegemaran anda?
- Takda yang digemar, but ada sesetengah saya suka tengok mereka berlakon.

10. Penyanyi kegemaran anda?
- Eminem & Avril Lavigne

11. Jenama smartphone yang menjadi idaman anda?
- T-Mobile Sidekick 4G


Lucky bloggers yang terpilih :D

1. http://dhiyadahlia.blogspot.com/
2. http://inlove-wanda.blogspot.com/
3. http://belladin92.blogspot.com/
4. http://dyllarezan.blogspot.com/
5. http://fionamauricefaith.blogspot.com/
6. http://famf-tower.blogspot.com/
7. http://anagurlz87.blogspot.com/
8. http://storystorynadya.blogspot.com/
9. http://notashalimar.blogspot.com/
10. http://kapas-putih.blogspot.com/
11. http://aunidenovella.blogspot.com/

Soalan untuk bloggers yang terpilih [angkat kening sikit]

1. Nama gelaran atau timangan masa membesar?

2. Warna kegemaran anda?

3. Makanan yang paling anda suka masak?

4. Tempat percutian yang menarik bagi anda sama ada dalam atau luar negara?

5. Kenapa nak jadi blogger?

6. Ada sesuatu yang diinginkan tapi belum tercapai?

7. Rancangan TV yang anda suka?

8. Penerbangan yang paling lama anda pernah terbang?

9. Kebanyakan kawan-kawan blogger anda berasal dari mana?

10. Penyanyi dan pelakon yang anda minat?

11. Ucapan untuk saya?

Haaaa itulah dia soalan dan calon-calon yang berjaya! Hahaha..sudikan lah menjawab! Thanks!