Facebook  Twitter  Instagram

First Giveaway by Kamamimi



First Giveaway by Kamamimi

Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari!

Ditaja oleh :
Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's kitchen | Iola | Budak | Frau Lisa | Nurashikin ZA |


23 November 2014 - 23 Disember 2014

Saya tag semua orang! Hehehe

Zaki Return!


Assalamualaikum people. Kehkeh. Did you miss me? Sorry for missing for a long time. Due to moving out to a new house and waiting for the TM's technicians to fix my internet, I've been offline for almost 2 weeks. Duhh, no more viewers and readers! Sigh.. but what to do right. Can't avoid that from happening either.

CPUV - Old Town White Coffee | Lactacyd Malay Millennium

Assalamualaikum semua. Lama Zaki tak up apa-apa entri. Sibuk dengan perpindahan rumah. Baru je siap berpindah awal pagi kelmarin.

Sibuk Mengemas Rumah Sewa Baru

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah berkat doa semua orang, akhirnya hujung bulan ni akan berpindah ke rumah sewa yang baru.

CPUV | Mah Sing Avenue Street (II) | Mi Sedaap Cup Noodles


Assalamualaikum semua. Selamat petang. Hsrap korang dah makan malam. Ha pagi tadi Zaki ada buat entri tentang CPUV Altel Digital Campaign kan?

CPUV | Altel Digital Campaign

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Wah terasa lama tak online dan tak update apa-apa kat blog walaupun hakikatnya cuma beberapa hari. Mood sentiasa kelaut aja.

Perginya Nurhakim bin Ramali


Assalamualaikum semua. Ingat lagi tak korang dengan entri-entri aku sebelum ni berkenaan seorang hamba Allah ni yang memerlukan darah jenis A+? DIa menghidap penyakit leukemia stage 4.

Menang Giveaway by Siti Yang Menaip

Assalamualaikum semua. Keputusan giveaway Siti Yang Menaip dah diumumkan, dan Zaki merupakan salah seorang pemenang. Tak sangka rezeki untuk menang. Hehe

CPUV | CLINIQUE SONIC SYSTEM


Assalamualaikum semua. Dapat lagi CPUV dari pihak Nuffnang. Kali ni Zaki dapat CPUV CLINIQUE SONIC SYSTEM. Terima kasih Zaki ucapkan kepada Nuff kerana masih sudi memberi iklan walaupun dalam beberapa hari ni jarang post entri.

Program Latihan Khidmat Negara

 

Assalamualaikum semua. Selamat malam. Hmm kebanyakan yang dapat panggilan untuk menyertai PLKN atau Program Latihan Khidmat Negara, pelbagai reaksi kita dapat tengok. Ada yang sedih, ada yang muram, ada yang gembira dan ada juga yang biasa saja.

Sarapan, Nasi Lemak

Assalamualaikum semua. Selamat pagi yang tak berapa nak pagi.. Hari ni Zaki sarapan makanan yang agak popular dalam kalangan masyarakat kita di Malaysia, iaitu Nasi Lemak. Tapi sejauh manakah korang tau tentang nasi lemak dan pembungkusannya?

Bakal Berpindah Lagi (Part II)

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas dan menaip entri untuk santapan mata korang :D Selamat pagi dan selamat hari Selasa. Susulan entri tempoh hari Zaki berkenaan bakal berpindah, alhamdulillah dah jumpa rumah baru dan bakal berpindah dalam masa terdekat, seawal minggu depan atau hujung bulan ini.

CPUV | INTI 2015 Cycle 1 Degree


Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Wah gatal pulak jari nak check Nuffnang tadi. Dan tadaaa dapat CPUV baru dari Nuff iaitu INTI 2015 Cycle 1 Degree.

Kami "Stray" Fish

Assalamualaikum semua. Harap korang baik-baik aja dan juga dah selesaikan semua yang patut. Hari ni, Abang Zaki keluar pergi memancing ikan di tasik kecik. Sebelum ni kami ada memelihara seekor ikan puyu. Banyak faedah memelihara ikan puyu, tapi bukan itu yang Zaki nak cerita. Hehe

Reward Yourself

Assalamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat hari minggu buat korang semua. Seperti biasa, setiap hari Ahad, Zaki temankan ayah membeli barang keperluan dapur. Tak berapa suka nak drive hari cuti macam ni, jalan jem sana sini.

Dapat Tolong, Tapi Tak Mampu (Part III)

Assalamualaikum semua. Hmm susulan kes seorang sahabat di Facebook yang memerlukan darah jenis A+, tadi ada kawan Facebook Zaki update gambar Ustaz Kazim Elias melawat dia di hospital.

Menang Segmen by Iris Jasmine

Asslamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat berhujung minggu. Alhamdulillah bukak je feeds blog, terus dapat notification dari segmen blogwalking oleh Iris Jasmine.

Dapat Tolong, Tapi Tak Mampu (Part II)

Assalamualaikum semua. Susulan entri tempoh hari berkenaan dengan "seseorang" yang memerlukan darah jenis A+ atau AB. Tadi, tengah belek-belek newsfeed Facebook, nampak pulak post baru pasal beliau.

Cucur Udang Versi Melanau

Assalamualaikum semua. Tadi tiba-tiba teringin nak makan cucur udang. Nasib baik dalam fridge masih ada baki udang. So Zaki pun rajinkan diri ke dapur dan sediakan segala yang diperlukan.

Ayam Masak Kicap

Assalamualaikum semua. Dah makan malam belum? Burpp kekenyangan. Rezeki yang tak seberapa, tapi alhamdulillah tambah 2 kali. Kehkeh.

Food Blogging, What Say You?

Peace be upon you guys. I was lately thinking that I'm kinda interested to change the way I blog into something interesting which I could dragged people's attention to visit my blog over and over again.

Dapat Tolong, Tapi Tak Mampu

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Ada yang belum tidur? Hmm Zaki ni kira dalam dilemma lah jugak. Sebabnya susah nak cakap..-_-

Mimpi


Assalamualaikum semua. Semalam kan Zaki balik kampung dan penat driving masih terasa sampai sekarang ni. Patutlah banyak orang suka jadi penumpang bila jalan jauh.

Jana Income Tanpa Modal


Assalamualaikum semua. Korang mesti sering dengar tentang menjana income tanpa modal atau bisnes-bisnes MLM yang lain seumpamanya kan? Tapi tak salah cuba, bukan keluar modal pun.

Sarawak's Shopping Hauls Giveaway by Siti Yang Menaip


Assalamualaikum korang. Ha ni ada giveaway menarik dari rakan blogger kita yang baru balik bercuti dari Kuching Sarawak. Giveaway ni berlangsung dari 12-16 November aja tau.

Prompt Di Blog

Assalamualaikum semua. Harap korang semua dah makan malam. Zaki nak berkongsi sedikit dan meluahkan sikit apa yang Zaki rasa dengan sesetengah blog yang banyak iklan dan seumpamanya.

The Rock ft Ahmad Dhani - Munajat Cinta

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Pagi ni boleh pulak teringat lagu-lagu yang sering Zaki dengar dulu. Lagu ni agak popular, korang pun mesti tahu kan?

My Alexa Rank

Assalamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat sejahtera hendaknya. Hehe. Macam dah bagi ucapan kat atas pentas pulak. Fuh pagi ni belek-belek feed blogger, tengok ramai pulak update pasal Alexa Rank.

Kecuaian Menyakitkan

Assalamualaikum semua. Haih tengok syok memotong bawang untuk menumis, macam mana boleh terpotong ibu jari pulak. Terasa pulak sakitnya. (memanglah sakit)

Tempoyak Goreng

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Malam tadi, abang Zaki bawa balik tempoyak goreng. Ayah kawan dia bagi. So hari ni merajinkan diri masuk ke dapur main masak-masak. Hehe..

Souvenir Keychain Dari Peking China

Assalamualaikum semua. Wah excited gitu bila dapat souvenir dari kawan ayah yang balik melancong di China. Dapat keychain yang comelotey gitu..

Asal Driving Mesti Mengantuk

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Zaki baru je balik dari kampung. Ada urusan di sekolah budak kecik pengaram jantung. Sebelum gerak ke kampung, sempat jugak hantar ayah pergi kerja.

Bakal Berpindah Lagi

Assalamualaikum semua. Hmm baru je 5 bulan disini dah kena pindah keluar. Ahhh memang boleh stress kalau macam ni. Sekarang, bukan senang nak cari rumah sewa yang murah. Dah lah kebanyakan hanya ada sewa bilik. Haiya.

Header Baru

Assalamualaikum semua. Selamat petang dan selamat berhujung minggu. Memandangkan hari ni semua orang tak kerja, termasuk abang dan ayah Zaki, so Zaki agak lapang dan merajinkan diri menggunakan khidmat notebook pulak hari ni! So Zaki decide nak design header baru untuk blog Zaki, maka terhasillah satu cetusan idea yang tak berapa nak kreatif dan tak juga cantik, tapi tak juga hodoh. Eh eh, macam mana tu??

Telur Rebus Masak Sos

Assalamualaikum semua. Baru berkesempatan nak menulis entri baru. Agak sibuk kebelakangan ni (sibuk la sangat). Disebabkan mood blogging pun hilang ditambah idea nak menulis entri baru pun macam nak tak nak je datang.. Kehkeh.. Hari ni nak kongsi gambar makanan! Tadi Zaki rajin masuk dapur, so masak yang simple je.

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

CPUV | Sony Xperia Z3 Launch


Assalamualaikum korang. Sebelum gerak, aku nak share sikit dengan korang lah CPUV yang aku dapat. Hehe. But before that, thanks kepada Nuffnang kerana masih sudi memberikan CPUV kepada diriku walaupun untuk beberapa hari yang lepas aku tak aktif sangat dengan blog.

Giveaway by Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy

Lunch @ Cafe Cafe

Assalamualaikum semua. Hari ni Zaki agak sibuk temankan sepupu sepapat datang dari kampung. 2 orang datang ambik sijil kursus, yang lain just datang jalan-jalan je. Hari ni lunch di luar lagi, orang belanja Zaki ikut aja. Bukan selalu kehkehkeh. Hari ni kami singgah di Cafe Cafe.

Lunch @ Chicken Rice Express

Assalamualaikum. Korang dah makan tengah hari belum? Hari ni Zaki makan kat luar, Abang Zaki belanjs makan di luar. So tak payah nak penat-penat masak. Heee. Tadi kami singgah makan di Chicken Rice Express. Tempat makan tu lebih kurang macam The Chicken Rice Shop. Sama semuanya.

Ambik Darah

Assalamualaikum semua. Hurmm pagi ni Zaki agak sibuk. Mula-mula kena hantar ayah pergi kerja then terus pecut ke hospital bawak si pengaram jantung ambik darah. Nasib baik masa sampai tak banyak orang. Cari parking pun dalam 10 minit baru jumpa.

CPUV | Mah Sing - Avenue Street

Assalamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat memulakan tugas masing-masing. Pagi ni Zaki agak sibuk baru berkesempatan buka blog ni. Jari ni pulak gatal nak check Nuffnang. Wow! Another CPUV? Ye betul, tak salah lagi. Pihak Nuff telah memberi daku CPUV lagi untuk awal November ni.

Ikan Merah Masak Kunyit

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari. Korang dah lunch belum ni? Masak apa hari ni untuk lunch? Aku masak yang simple je. Janji sedap dan mengenyangkan ye tak?

Reward Yourself

Assalamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat berhujung minggu buat korang. Memandangkan hari ni hari minggu, apa kata kita berehat sepuasnya buat hari ni. Yelah setelah penat berhempas pulas bekerja dan dan yang sewaktu dengannya, kita juga patut merehatkan diri.

Alexa Ranking Meningkat


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah walaupun sebelum ni ranking Alexa Zaki sangat teruk, namun tanpa usaha, pasti ranking blog Zaki masih berada di paras 10k ke atas. Previous rank untuk blog Zaki adalah 13k. Jadi, ini adalah peningkatan yang banyak dari segi angka!

Liebster Award


Assalamualaikum semua. Fuh lama rasanya tak dapat award! (feeling retis gitu). Last time, rasanya on August if I'm not mistaken! Yang ni tak pasti award yang keberapa Zaki dapat. Ah pedulikan. Yang penting , Zaki ditag oleh +Nabihah Suriana . Terima kasih menghargai diriku seadanya dan memberi award ni kepada diriku! Haha

Segmen Blogwalking By IJ #1


KLIK BANNER UNTUK JOIN



Assalamualaikum semua. So hari ni agak rajin dari yang sebelumnya dan aku gigihkan diri menggunakan khidmat laptop aku yang sering aku abaikan. Kih kih kih. Bukannya apa, leceh nak tunggu laptop on, loading pun dah sekian, almaklumlah laptop zaman kuno!

Another Boring Day


Assalamualaikum semua. Agak bosan beberapa hari ni. Nak update blog and up entri pun rasa macam kemalasan gitu. (Sedaya upaya nak post entri)

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

KLMJ: Zaman Persekolahan

Assalamualaikum semua. Selamat pagi buat korang semua. Tiba-tiba up entri yang tak semena-mena pulak pagi ni. Haih aku rindu pulak dengan zaman aku semasa masih bergelar seorang pelajar.

CPUV | Transitions Optical

Assalamualaikum semua. Haih baru je ingat nak marah (dalam hati je lah), kenapa pihak Nuff tak bagi CPUV dah kat aku. Rupa-rupanya ada! Tadi gatal jari click kat View All tu balik, dan tadaaaaaaaa..

Blog Akan Dikenakan GST?

Assalamualaikum semua. Dapat 2 berita yang berbeza di mana salah satu gembira dan yang satu lagi tak begitu menggembirakan. First, aku menang giveaway dari Paris Souvenirs Giveaway by Siti Aisya Ibrahim dan berita kedua mengenai GST.

Udang Tumis Kunyit + Ayam Goreng

Assalamualaikum semua. Ha hari ni Zaki merajinkan diri ke dapur (macam lah sebelum ni tak rajin). So tak banyak menu untuk dijamah malam ni. Masakan yang simple je.

Bahaya Lif Lama

Assalamualaikum semua. Selamat pagi semuanya. Fuh masih vibrate kepala lutut ni. Jantung berdegup kencang. Alhamdulillah, syukur Allah masih sayang.

Men's Biore Double Scrub Oil Clear

Assalamualaikum semua. Memang bagus Men's Biore ni. Bagi aku setakat ini memang nampak kesan menyeluruh. Minyak yang berlebihan di muka berjaya disingkirkan. Lihat dibawah..

October 10 Days Challenge - Day 10

Day 10 - 10 Facts About You

Assalamualaikum semua. Hmm agak lambat post last entri untuk challenge ni. Hari ni agak busy sikit sebab kena driving balik kampung. Nasib lah dekat tak jauh sangat.

October 10 Days Challenge - Day 9

Day 9 - 10 Things You Want To Do

Assalamualaikum semua. Selamat tengah hari dan selamat berhujung minggu. So hari ni agak free sedikit memandangkan giveaway pertama aku telah tamat. So sama seperti entri-entri yang lain, berkenaan challenge ni, aku akan cuba jawab seSIMPLE yang mungkin. Hehe.

Pengumuman Pemenang First Giveaway by Zaki! Namaku


Assalamualaikum semua. Maka berakhir sudah giveaway pertama aku. Dan dengan ini, tanpa melengahkan masa, saat yang dinantikan semua orang, iaitu pengumuman pemenang giveaway. Sebelum tu , aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang menyertai giveaway aku yang tak seberapa ni. Terima kasih!

Giveaway End

Assalamualaikum semua. First of all, aku nak ucapkan banyak-banyak terima kasih buat korang yang sudi join giveaway aku yang tak seberapa ni. Maka dengan ini, secara rasmi berakhirlah giveaway pertama diriku.

October 10 Days Challenge - Day 8

Day 8 - 10 Dream Places To Visit

Assalamualaikum semua. Maaf lambat post entri hari ke-8. Agak sibuk dengan blogwalking bersempena dengan giveaway pertama aku.

Senarai Peserta Dah Update


Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua. Ok first of all, aku nak minta maaf kat korang yang dah join awal, tapi tiba-tiba korang nampak link entri korang berada di belakang bukan? Ok, ada masalah teknikal sedikit. Sebab kebiasaannya aku menggunakan smartphone aku untuk blogging, jadi semua comment aku dapat view. Tak tahu pulak, bila nak update senarai peserta guna laptop, tengok ruangan komen macam sikit dari yang sepatutnya.

Senarai Peserta Giveaway


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah ada sambutan jugak untuk giveaway yang pertama aku buat ni. Insya'Allah akan ada lagi giveaway yang lain selepas ni. So di bawah adalah senarai peserta yang telah mengikuti giveaway yang aku buat.

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan


Assalamualaikum. Ni ada satu lagi Giveaway yang menarik yang korang boleh join. Thanks buat Nur As kerana telah mengeTAG diriku. By the way, giveaway ni berakhir lambat lagi, so korang boleh join bila-bila korang nak tapi jangalah sampai lepas tarikh tu. Hik hik.

Bikin Panas!

Assalamualaikum. Aku sependapat dengan kenyataan owner laman web blog yang satu ni , mymediahub. Nasib kau la lepas ni kalau tak minta maaf. Dah muak, dah jemu dengan orang-orang seperti kau!

First Giveaway by Zaki! Namaku


Assalamualaikum. Seperti yang dijanjikan, giveaway pertama aku untuk korang semua. Lama dah plan nak buat giveaway ni, tapi tak terbuat (lama lah sangat). So here it is, the day we've all been waiting for!

Apa yang korang perlu buat adalah sangat mudah. Tak payah nak pening-pening kepala memikirkan apa yang perlu dibuat. Tapi kalau pening kepala atas faktor sakit, tu aku tak bertanggungjawab! Haha

Rules & Regulations

1. Follow blog aku Zaki! Namaku / Follow +Google aku (optional)
2. Buat entri bertajuk "First Giveaway by Zaki! Namaku"
3. Backlink semula entri korang ke sini
4. Tag seberapa banyak kawan yang korang nak
5. Jangan lupa, copy banner di atas dan masukkan ke entri korang

Giveaway ini akan berlangsung selama 3 hari saja. Pemenang akan dipilih menggunakan random.org. So tiada unsur ketidakadilan kan? Hehe. Pemenang hanya 1 orang sahaja. Hadiah merupakan kek lapis Sarawak yang diimport khas dari Sarawak untuk pemenang. Hik hik. So are you ready? Selamat berjaya buat korang semua! Pemenang akan diumumkan pada hari ahad dan pengeposan secepat yang mungkin menggunakan poslaju!

23.10.2014 - 25.10.2014 (11.59pm)

Senarai Peserta

Giveaway Bermula Hari Ini Tepat 12p.m

Assalamualaikum. Haih rasa macam tak sabar nak buat giveaway yang pertama ni, so aku putuskan untuk lancarkan hari ni jugak giveaway aku. Tepat jam 12, giveaway aku akan bermula.

Giveaway Mungkin Diawalkan

Assalamualaikum. Ingat lagi tak tempoh hari aku ada up entri tentang giveaway yang bakal aku buat pada awal November nanti? Berkemungkinan giveaway tersebut akan bermula lebih awal daripada yang sepatutnya.

October 10 Days Challenge - Day 7

Day 7 - 10 Things To Do When You Are Bored

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Hmm terlambat update entri hari ke 7. Supposed to be yesterday. But anyway, aku tetap akan sahut cabaran ni hingga tamat 10 hari.

Quotes Of The Day

Haih malas nak cerita banyak. Biarlah gambar yang berbicara. Tak faham? Faham-fahamkanlah.

Gastrik! Tumpas Sebelum Mula

Assalamualaikum. Haih tak bestnya bila gastrik melanda diri. Alangkah tersiksa rasa perut ni. Erhhh darn it!

October 10 Days Challenge - Day 6

Day 6 - 10 Things That You Wanna Buy

Assalamualaikum. Hmm berbicara tentang benda yang aku teringin nak beli banyak sebenarnya. Korang pun aku rasa macam tu jugak. Tak payah tipu lah, mesti banyak benda korang teringin nak beli jugak kan? Kan? Kan? Dibawah adalah senarai benda yang aku teringinnnnnnn sangat nak beli, tapi hanya bertulis lah, takda gambar. Hehe

10 Days Diet Challenge - Day 2

Assalamualaikum. Ha awal aku post entri berkenaan diet challenge aku ni. Bukan apa, sebab menu yang diet aku buat ni sama je untuk seharian, tak banyak pun menu. Kalau diet Atkins baru banyak menu. Heeee. Harap lah hari kedua ni dapat menahan nafsu makan makanan yang sedappppppp!

Bergambar Di Wisma Sanyan

Assalamualaikum korang. Selamat pagi. Pagi ni setelah hantar ayah pergi ke tempat kerja dia, aku terus pecut ke bandar menuju ke Dataran Sibu, di belakang Wisma Sanyan. Wisma Sanyan terletak di Sibu tau, korang boleh Google kalau nak tau lebih lanjut.

First Giveaway Coming Soon

Asalamualaikum korang. Heee seperti yang aku janji dulu nak buat giveaway kan? So setelah diperkenankan, cewahhh.. kemungkinan awal November giveaway tersebut akan diadakan. So korang just get ready. Hehe.

10 Days Diet Challenge - Day 1

Assalamualaikum korang. Hehe. Alhamdulillah berjaya jugak menghadapi hari pertama cabaran diet ni walaupun takda mendapat sambutan atau sapa-sapa yang join. Tapi takpa, aku tetap akan teruskan challenge ini. So aku mencuba diet yang dah lama aku nak cuba buat, iaitu General Motors Diet. Nak tahu apa itu GM diet, sila Google. Hiks hiks.

October 10 Days Challenge - Day 5

Day 5 - 10 Favourite Songs


Assalamualaikum korang. Ha korang mesti suka dengar lagu kan? Aku pun suka jugak dengar lagu. Tapi takdalah sampai obses sangat. Dibawah adalah lagu-lagu yang menjadi favourite aku.

October 10 Days Challenge - Day 4

Day 4 - 10 Favourites Artists

 Assalamualaikum korang. Amacam hari minggu korang? Aku punya macam biasa je. Pagi teman ayah pergi pasar beli barang dapur then balik macam biasa jadi tukang masak -_-

10 Days Diet Challenge by Zaki! Namaku



Assalamualaikum dan selamat tengah hari semua. Ok inilah dia saat yang dinantikan. Challenge ini diinspirasikan daripada challenge October 10 Days Challenge by Siti Yang Menaip

10 Days Diet Challenge (Ada ke yang nak join)

Assalamualaikum korang. Selamat pagi dan selamat berhujung minggu. Ha nampak tak tajuk entri aku tu? Ya aku nak buat 10 days diet challenge. Tapi tak tahu lah kalau ada yang nak join.

October 10 Days Challenge - Day 3

Day 3 - 10 Favourites Youtube Channels

Assalamualaikum korang. Ok first of all, aku just nak bagi tahu yang untuk challenge ni pun aku tak dapat senaraikan 10 channels YouTube. Ini disebabkan aku hanya selalu berkunjung ke beberapa channel YouTube saja.

Sakit Perut + Insomnia

Haih pagi-pagi macam ni perut meragam. Mula-mula masuk angin. Dipukul pulak dah bunyi macam gendang. Hehe. Lepas tu pulak, terasa nak uk uk. Adeh terpaksa, rela ku "lepaskan" jua. Tapi..masih jugak sakit. Umakaihh sakit sampai tergeliat menahan sakit. Dah minum air panas ada lah kurang sikit sakitnya..


Melepas Nak Jumpa George Calombaris

Hmm aku ni dah lah fanatik dengan rancangan masakan TV Australia yang terkenal iaitu Masterchef Australia. Nak pulak, si George botak tu datang ke Malaysia. Aduhhh macam mana ni! Dah dapat peluang tapi...



Fanatic Giler Avril Lavigne


Lagu ni umpama dadah yang tersembunyi menyebabkan kita ketagih. Nak lagi nak lagi dan nak lagi! Ia juga ibarat racun, racun yang boleh meracuni fikiran kita supaya jangan berhenti mendengar. Perghh ayat. Haha. Tapi memang betul ada orang fanatik sangat dengar lagu sampai tidur mesti dengar lagu, makan sambil dengar lagu, mandi pun dengar lagu. Entah-entah tengah melabur saham pun dengar lagu.

Burger RM5 @ BurgerByte Shah Alam

Bersempena dengan pembukaan outlet baru BurgerByte di Shah Alam, pihak BurgerByte telah mengadakan promosi burger mereka dengan harga serendah RM5 sahaja(normal price RM15.80).

Korang boleh dapatkan harga promosi untuk burger tersebut pada hari Sabtu ini iaitu esok 18/10/2014 pada jam 4 petang.

Dia Pengaram Jantung, Dia Juga Migraine Ku!

Assalamualaikum dan selamat malam korang. Ha nampak tak title entri aku pada malam ni? 2 dalam 1 gitu. Dia adalah adik aku yang menjadi teman bergaduh, juga menjadi peneman diri ini kemana-mana saja.

October 10 Days Challenge - Day 2

Day 2 - 10 Favorite Phone Applications

Assalamualaikum korang. Hmm bercerita tentang aplikask telefon, tak banyak yang aku minat. Ada la beberapa yang menarik juga bagi aku.

Antara aplikasi telefon yang aku suka adalah, Camera MX. Fungsinya yang sangat menarik dan gambar yang diambil menggunakan aplikasi tersebut boleh menandingi camera DSLR.

Seterusnya, aplikasi yang sudah pasti ramai orang gunakan adalah, Google Chrome for Android. Jika dibandingkan dengan aplikasi web browser yang lain, ternyata Google Chrome lebih lancar dan kelajuan semasa melayari internet adalah lebih pantas.

October 10 Days Challenge - Day 1

Day 1 - 10 Mom's Best Dishes

Hmm bercerita tentang mak, haih boleh dikatakan semua masakan yang dia masak menjadi kegemaran aku. Daripada makanan hinggalah minuman dan seumpamanya. Now that she wasn't here anymore (bukan meninggal), dah tak dapat merasa air tangan mak lagi :( sobs sobs..

October 10 Days Challenge by Siti Yang Menaip

Assalamualaikum korang. Hmm menarik jugak join aktiviti yang macam ni kan. Memang sekarang jujur aku mengaku, aku kurang up entri di blog aku. Ketandusan idea dan juga mood kurang nak berblogging beberapa hari ni.


Hindari Perkauman

Assalamualaikum. Selamat petang semua. Hurmm nak tanya korang lah kan. Tapi sebelum tu, aku minta maaf terlebih dahulu andai entri ni secara tak sengaja akan membuat siapa-siapa terasa dan entri ni takda kena mengena dengan siapa-siapa pun. Cuma aku hairan dan selama ni aku jarang nak tanya isu ni secara public. Memang di "sana" masyarakat hidup berpuak-puak ke? Contohnya, C tak suka M, M pulak tak suka C dan seumpamanya. Maaflah sebab di tempat aku, Borneo tiada istilah dan perbezaan kaum atau agama.



Sekali lagi, aku mohon maaf andai ada yang tak suka dengan entri aku ni. Bukan apa, di tempat aku di Borneo ni, isu perkauman dan agama tak pernah wujud. Kami siap boleh duduk semeja makan dan minum, even masjid dan gereja dibina bersebelahan. Tapi yang dapat aku lihat, di "sana" seolah-olah ada batas tersendiri. Atau hanya silap aku yang membuat andaian kosong sahaja? Atau memang betul? Atau hanya sesetengah begitu?

Kenapa harus wujud isu-isu seperti ini? Bukankah hidup bersama-sama dalam satu kelompok masyarakat yang berbilang agama dan bangsa lebih baik daripada perkauman? Boleh tahu pendapat korang mengenai isu ni?

Sekali lagi, maaf ye. Tiada niat untuk menyakiti hati siapa-siapa dengan entri ini. Yelah, daripada tertanya-tanya, baik aku tanya terus kan? Anyway, kalau ada nak tegur apa-apa, aku harap bukanlah cacian, makian dan hinaan dilemparkan. Tegur elok-elok keh.

~Life is easy, keep it simple~
ㄟ( ̄▽ ̄ㄟ)

Hardwork Pays Off

Assalamualaikum. Good afternoon people. I knew that most of you guys here came from a less fortunate family. And I am not excluded either. Poverty sometimes changed the way someone think of how to change their lives to be better but some are ignorant. Below, is one good video showing that hardwork really pays off.


The reason I am sharing this awesome is to tell you guys that we, ourselves could change our lives to be better, perhaps not as better as someone else's, but at least better for our own family. Maybe with this video, it'll changed your point of view of taking this life for granted and never ever giving up. Instead, we should move on and try our hardest and the very best of ourselves to change our life. A better future guaranteed a better life.

Earn Points, Redeem Free Gifts With WhoHaa

Assalamualaikum people. Today I'll be teaching you guys how to redeem a free gift for free. I knew that most people are excited about free thingy. So here's your chance to have one, for FREE. Same goes to me. So why don't let me just straight to the points and starts teaching you guys a few simple steps to follow.

Here are the steps before you can start earning points with WhoHaa. You need to follow every single steps like I did below.

- You need to be a registered member
# Visit this link and register - HERE
- Make sure every details are filled in.
- Verify yourself via email and get started.
- View Ads from "Earn Points".
- There are options to earn points
# Answer a question
# Watch a video
# Visit sponsor link.
- After you have done with that, points will be directly credited to your WhoHaa account.

So, isn't it simple? So why wait? Get yourself register and start collecting points from ads. This is not a scam website. So don't worry.

Source: WhoHaa


Bla Bla Bla

Assalamualaikum dan selamat pagi. Hmm sunyi je awal pagi macam ni kan? Ditambah pulak dengan cuaca yang sejuk dan diiringi dek nyanyian sang cengkerik membelah kesunyian malam.

Tadi, masa sedang membelek sesuatu di laman web Google, terjumpa satu blog ni yang menarik bagi aku. Nak tahu kenapa menarik? Sebab entri dia hanya satu, tapi komen panjang berjela. Aku pun terjah dan singgah ke blog beliau. Wow! Boleh tahan femes jugak beliau tu.

Siapakah beliau? Beliau bukanlah dari kalangan rakan blogger aku atau ada kaitan dengan network blogger yang aku kenal. Beliau adalah, seseorang! Ye, seseorang yang "biarlah rahsia".

Disini, aku nak berkongsi cerita serba sedikit yang aku baca dari blog beliau dan juga pendapat aku yang aku setuju dengan kata-kata beliau mengenai adab dan penghargaan. Aku percaya, rata-rata di kalangan kita termasuk diri aku sendiri, membuat blog ini umpama hanya sekadar blog, di mana kita singgah, tinggalkan komen dan berlalu pergi. Apa yang sepatutnya adalah, kita harus tunjukkan bahawa kita wujud! Ye, wujud di blog mereka yang kita sering berkunjung. Bukan hanya sekadar, singgah dan meninggalkan komen menyatakan kita pernah singgah. Faham? Tak faham, korang faham-fahamkanlah.

Aku bersetuju dengan kata-kata beliau kerana aku merasakan apa yang beliau rasa bila pembaca hanya sekadar menghabiskan masa sekurang-kurangnya 30 minit di blog kita dan berlalu pergi. Tapi tiada masa untuk menyatakan kewujudan mereka. Bukankah menyedihkan? Seolah-olah diri ini tidak dihargai.

Aku pun sedar yang aku juga seperti orang-orang yang beliau maksudkan dan juga seperti orang-orang yang aku maksudkan. Keliru dengan ayat aku? Abaikan! Kini aku sedar, aku berblogging bukan hanya berblogging meluahkan itu ini, berkongsi cerita suka duka, tetapi juga blog adalah tempat untuk aku membina ukhuwah

Hargai setiap orang. Siapa tahu, ia dapat menceriakan hidup mereka!

Yang benar,
Zaki

└(^o^)┘

Blog Berwajah Baru?

Ehehehe. Ehehehe.. Oops sorry excited gitu.. mabeles gitu blog aku! Rasa macam bukan blog aku dah bila view tadi. Wow! Kebiruan gitu which is my favorite color! Ada la sedikit sebanyak dibuang demi memastikan blog lancar dan ringan.

Before that, I'd like to thank the person who have been struggling with my blog, editing and coding,  TunSha Ayunie. Babe, I couldn't be more grateful and thankful with your help and effortlessly designing my blog. I really appreciate that and yeah it looks awesome!

Ok, disebabkan kurangnya pengetahuan tentang coding blog ni, aku mintak la pertolongan beliau. Heeeee dan juga kemalasan untuk exploring the new thing. Again, blog wa dah baru! Korang komen la sekerat dua ke. Heeee. Anything, thanks kerana masih sudi membaca! Kih kih kih.. Chow~

Spices Beef Steak With Black Paper Sauce & Honey

Assalamualaikum. Hmm korang dah makan ke? Aku dah makan, tapi selera makan makin bertambah pulak. So aku decide bikin western food gitu. Tapi tak berapa puas hati dengan hasilnya. Rupanya agak kekeringan walaupun rasanya mabeles gitu! But anyway, syukur dapat merasa dan membuat hidangan tu.


Tadaaaa inilah hasilnya tadi. Ambik steak yang biasa untuk experiment je. Takda cicah untuk steak ni.. haha. Anyway, enjoy the picture! Selamat menjamu selera!

Wiggle Wiggle Wiggle

Assalamualaikum korang. Selamat tengah hari dan selamat berhujung minggu! Huh aku tahu ada di antara korang yang kerja jugak hari ni kan? kan kan? Jangan lah stress keh.. tamo tamo tamo! Apa kata aku hiburkan korang yang tengah stress tu dengan video comel kucing ni.


Aih aku pulak geram tengok si comel ni. This cat never fail to entertain and made my day! Hope korang enjoy la dengan kecomelan beliau!

Inilah yang terjadi bila ketandusan idea untuk entri di blog. Enjoy!

Nyaris Kemalangan

Assalamualaikum dan selamat pagi Zaki-ians.. oops terlebih sudah. Hah gurau je jangan nak emo sangat keh. Korang-korang yang belum tidur tu meh aku nak cerita sikit al-kisah yang terjadi kat aku siang hari tadi..nyaris-nyaris terlibat dalam kemalangan! Pergghhh lutut ni dah vibrate macam handphone je. Cuak, takut, marah semua ada.

Ok cerita dia macam ni (korang imagine je lah eh), aku on the way nak turun ke pasar menuju ke bank BSN. Sampai di satu jalan di mana terdapat selekoh dan selepas selekoh ada lampu isyarat. Si pemandu Viva ni guna lane sebelah kiri iaitu lane paling tepi, aku pulak lane tengah-tengah.

Lepas je dari selekoh masing-masing ikut way sendiri lah kan, entah kenapa masa aku berada di hadapan dia sedikit (dia lane sebelah), menuju ke lampu isyarat , boleh pulak si pemandu Viva ni nak overtake masuk ke lane aku. Nasib baik aku perasan dan cepat bertindak dengan memaut stering kereta ke kanan. Kalau tak, memang dah merempuh pintu belah penumpang tempat adik aku duduk.

Alhamdulillah tak jadi apa-apa. Syukur. Kalau eksiden pun, balai polis lepas lampu isyarat je. Tapi apa pun, kalau boleh aku pun tak nak terlibat dalam kes-kes eksiden bagai ni. Mintak dijauhkan. Ameen. Tapi kalau dah nasib nak buat macam mana kan? Disini aku mengambil kesempatan nak bagi tahu korang, masa driving tu hati-hati. Jangan gelojoh jangan nak tunjuk hebat. Peka dengan surrounding. Mesti sentiasa alert ok? Sama-sama kita menjadi pengguna jalan raya yang berhemah!

CPUV Lagi!

Assalamualaikum korang. Wah agak teruja pulak masa menaip entri ni. Ye lah, sebab aku kan ada lah dekat beberapa hari tak update apa-apa atau post apa-apa entri. Nak join giveaway atau segmen pun tak. Mood kurang sikit lately so stop blogging kejap. Anyway, tadi tiba-tiba jari ni gatal pulak nak check account Nuffnang. Dan....tadaaaaaa..


So seperti yang korang boleh lihat, itulah dia CPUV yang aku dapat.. Zurich Insurance Contest. Dapat 3 sekaligus pulak tu korang! Sapa tak excited kan? Jadi, aku harap korang-korang yang sangat baik hati, hensem-hensem, cantik-cantik, gojes-gojes, mabeles-mabeles tu, kalau nampak iklan Nuffnang Zurich Insurance Contest tu sedang menari-nari dalam ruangkan iklan blog aku, click lah eh. Hiks hiks.

Sebelum terlupa, terima kasih Encik/Cik Nuffnang kerana bermurah hati dan memberi peluang untuk menjadikan blog saya sebagai medium untuk mengiklankan iklan anda! Terima kasih kerana memberi kepercayaan terhadap diri saya! Arigato!

CPUV - Zurich Insurance Contest

MiniGA by Nazirahyerr

[Click Banner To Join]


Assalamualaikum korang. Selamat pagi dan selamat berhujung minggu! Fuh agak lama kan Zaki tak join apa-apa Giveaway atau segmen dari rakan-rakan blogger. Hmm mood kurang sikit la katakan. So, today here I am! Another great GA to participate with. I don't really know the owner but anyway, the prizes sounds great. Why don't we join this GA and make it happening, support our friends.

Eh eh terskipping pulak. Jomlah korang sama-sama kita meriahkan GA dari kawan kita ni. Syarat-syaratnya adalah sangat mudah. Tak payah nak pening-pening kepala ikut segala syarat-syarat yang ditetapkan.

Chocolate Moist Cake - Bake Version

Assalamualaikum dan selamat pagi korang..dah tidur ke belum? Ha kalau belum tidur meh aku kongsikan dengan korang kek coklat yang aku buat tengah malam tadi. Lazat! Gebu, mudah, ringkas dan menjimatkan masa.


Seperti yang korang dapat lihat dalam gambar di atas, itulah bahan-bahan yang aku gunakan. Hanya beberapa bahan yang digunakan. Mudah dan ringkas bukan? So hasilnya tadi korang boleh tengok bawah..


Itulah hasil selama lebih kurang 28 minit berada di dalam oven. Tapi disebabkan terlupa untuk menyimpan sedikit baki coklat untuk topping, maka terhasillah sebiji kek yang hodoh.

Kalau korang berminat nak mencuba resepi kek coklat ini, sila rujuk dibawah..

Bahan-bahan

- Pillsbury Moist Supreme Cake Mix (517g)
- Air (260ml)
- Minyak/mentega (70ml)
- 3 biji telur

Cara-cara membuat

- Panaskan oven yang bersuhu 180c selama 10 minit atau kurang. Gunakan lower heat.

- Masukkan serbuk coklat tadi bersama dengan air dan digaul hingga rata sama ada menggunakan mixer atau secara manual memukul menggunakan tangan. Setelah itu masukkan minyak/mentega dan terakhir sekali telur. Pukul kesemua bahan hingga halus dan rata.

- Kemudian tuangkan ke dalam bekas adunan bersaiz bulat 9' dan biarkan hingga masak atau selama 28-30 minit. 10 minit terakhir, tukar setting kepada lower + upper heat untuk oven tersebut. 

- Kalau dah masak, rehatkan kek selama 10 minit. Selesai 10 minit bolehlah hidangkan dan makan.


*Ringkas, mudah, lazat*

Cubalah resepi ini. Heee..


I'm Back!

Assalamualaikum korang. Macam mana dengan perayaan Hari Raya Aidiladha korang? Seronok tak? Ada yang balik ke kampung halaman? Aku tahun ni sambut dengan keluarga makcik aku je. Keluarga aku tak sambut pun atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

So aku pasti perayaan korang disambut dengan meriah disamping keluarga kan.. ada yang masih bercuti ke buat masa ni? Sapa yang taknak cuti kan.. Aku pun dah cuti awal dari blogging la. Haha. Mesti korang rindu aku kan. Ecececeh..aku tau korang rindu! Mode perasan kejap. Heee..

Aku bukan apa tak berblogging beberapa hari ni, aku rasa terkilan dengan sesetengah "blogger" yang hmmm nak cakap macam mana eh. Well aku takdalah nak marah ke apa ke kan, cuma rasa mcam tak kena pada tempat je. Anyway, blog is public kan, so hak masing-masing.

Tapi janganlah sampai mengambil kesempatan terhadap rakan blogger. Kalau minta cara elok, aku ok je. Takda hal punya. Tapi dengan cara macam tu, ia seolah-olah penyelewengan terhadap aku dan juga blog aku. Wah ayat bukan main lagi.. Aku taknak la mention kan, nanti boleh menyinggung perasaan. Apa pun, kalau nak aku tolong "click", bagi tahu directly. Sebab ruangan Cbox aku adalah untuk aku blogwalking ye. Harap memahami.

Sekali lagi, aku tak marah. Jangan pulak ada yang berdendam pulak dengan aku. Takmo lah ek. Aku cuma terkilan dengan sikap yang macam tu. Aku disini nak buat kawan, bukan lawan tau. Happy blogging korang. Chow~