Facebook  Twitter  Instagram

October 10 Days Challenge - Day 1

Day 1 - 10 Mom's Best Dishes

Hmm bercerita tentang mak, haih boleh dikatakan semua masakan yang dia masak menjadi kegemaran aku. Daripada makanan hinggalah minuman dan seumpamanya. Now that she wasn't here anymore (bukan meninggal), dah tak dapat merasa air tangan mak lagi :( sobs sobs..



Anyway, makanan yang paling best dia masak adalah sup tumis pucuk ubi (maybe korang agak pelik). Ye itu salah satu kegemaran kami adik beradik. Next dish yang best sudah semestinya kari ayam masa hari raya. Haih this year tak merasa kari ayam dah.

Then lagi makanan yang best dia masak adalah tumis kunyit ikan yu (exotic sunguh makanan aku bukan?). My favourite of all time tu. Jangan hairan!

So itulah dia makanan best-best yang my mom masak. *Sorry gambar takda untuk tunjuk kat korang*