Facebook  Twitter  Instagram

Prompt Di Blog

Assalamualaikum semua. Harap korang semua dah makan malam. Zaki nak berkongsi sedikit dan meluahkan sikit apa yang Zaki rasa dengan sesetengah blog yang banyak iklan dan seumpamanya.




Paling tak suka bila dapat message yang macam gambar di atas bila kita berkunjung ke sesuatu blog. Kita klik OK atau cancel je, tetap sama, kita akan diPROMPT ke link yang dia nak.

Dah puas cuba keluar masuk keluar masuk, tetap dapat hasil yang sama..macam mana kita nak baca kandungan entri blog itu kalau dah asyik kena prompt ke tempat lain, ye tak? Menyakitkan hati sungguh.

Nasihat aku, tak payah la letak iklan-iklan yang menyusahkan pembaca yang berkunjung ke blog kita tu. Rasanya, windows user pun mengalami masalah yang sama, bukan saja android user seperti aku yang sering menggunakan smartphone untuk blogging.