Facebook  Twitter  Instagram

Cara Lajukan Internet Anda

Assalamualaikum. Ok hari ni aku nak berkongsi sedikit info untuk korang yang sering mengalami masalah internet yang slow bukan? Ok korang datang ke tempat yang betul. Dibawah adalah tutorial macam mana nak lajukan internet broadband korang. Kalau berjaya korang bolehlah komen kat sini bagi feedback sikit ye. Aku sendiri telah mencuba dan betul memang ada perubahan pada speed internet aku. So enjoy..



Sambungan Internet terutamanya Broadband Internet yang pantas, laju dan stabil merupakan satu keutamaan pada masa kini. Semakin maju negara, semakin pesat lah perkembangan teknologinya.

cara melajukan internet,tutorial lajukan internet,cara melajukan broadband,cara melajukan komputer,cara melajukan broadband maxis

Jadi, pernah kah korang terfikir bahawa sambungan internet broadband yang anda guna sekarang boleh dilajukan dan dimaksimakan penggunaannya ? Kalau korang pernah terfikir namun tidak mengetahui caranya, pasti tidak guna juga bukan? Jadi disini aku ingin berkongsi lagi satu Cara Lajukan Broadband Internet Anda.

cara melajukan internet,tutorial lajukan internet,cara melajukan broadband,cara melajukan komputer,cara melajukan broadband maxis
Sebelum Guna Software Melajukan Broadband
Setelah menggunakan teknik ini, kelajuan Internet Download Manager aku mencecah sehingga 270KB/sec sedangkan sebelum ini cuma 100KB/sec sahaja. Kalau bagi aku, agak laju juga lah jika dibandingkan dengan sebelum ini..

software melajukan internet,software untuk melajukan internet,software melajukan broadband,cara melajukan broadband internet
Selepas Guna Software Melajukan Broadband

cara lajukan download, cara mendownload dengan laju, trick lajukan internet, lajukan internet dengan idm, tips lajukan idm, internet download manager, tips baru lajukan download, lajukan internet habis kuota,lajukan broadband celcom
Speed Terbaru

Cara-cara untuk melajukan broadband korang.

A. Download software untuk melajukan broadband anda disini >> Software Melajukan Broadband Internet [Tekan button "Skip" di penjuru kanan atas]

B. Extract software tersebut dimana-mana folder yang anda suka.

C. Klik software tersebut sehingga muncul paparan seperti dibawah. Pengguna Windows 7, sila right klik pada software tersebut dan pilih run as administrator.

software melajukan internet,software untuk melajukan internet,software melajukan broadband,cara melajukan broadband internet
Software Melajukan Internet
1. Setelah software tersebut di buka, pada tab Connection Speed, setkan nilai kepada 100+Mbps

2. Setkan Network Adapter Selection korang kepada connection yang korang guna. [Pilih yang seperti dalam gambar]

3. Pada tab Choose Setting, pilih "Custom" sehingga tab MTU boleh diedit

4. Setkan nilai 1440 di kotak MTU seperti dalam gambar diatas.

5. Tick menu "Optimal" di Choose Setting dan klik "Apply Changes"

6. Apabila keluar satu windows yang baru, klik "OK"

7. Restart PC/Laptop anda.

8. Selesai. Internet anda akan semakin laju. Insyaallah.

Kalau tutorial ini berjaya korang maklumkan lah disini ok. Sebab aku sudahpun cuba trik ini dan alhamdullilah ianya menjadi. Itu sahaja untuk hari ini. Selamat mencuba :)

P/S : Always "tick" button backup ok. Kalau tambah penggunaan VPN mesti lagi laju ni.

Sumber - akupunyerlah!