Facebook  Twitter  Instagram

Cara melajukan buffering YouTube anda! (untuk Windows)

CARA LAJUKAN BUFFERING YOUTUBE


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry hari ini aku nak share cara nak hack lajukan buffering video youtube.Mesti korang bengang kan kadang2 video youtube buffering lama gila!
Jadi entry hari ni aku nak ajar lah trick untuk lajukan buffering youtube.Trick ni mungkin ada yang jadi dan ada yang tak jadi.Tapi bagi aku memang berkesan.

Trick ni sebenarnya bekerja dengan "block" atau menyekat ip yang buruk dari youtube.IP buruk inilah penyebab buffering video lambat.

Ok jom...



Windows
1. Mula-mula buka CMD (Command Prompt).Pastikan korang "run as administrator".

2. Copy command di bawah :

netsh advfirewall firewall add rule name="YouTubePerformanceHack" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes


Paste dalam CMD dan enter. Pastikan keluar perkataan Ok mcm gambar dibawah :



3. Siap sudah! Sekarang korang boleh test tengok video youtube ada perbezaan atau tidak.

4. Kalau korang rasa macam tak ada beza atau nak buang hack ni, copy dan paste command dibawah dalam cmd dan enter :


netsh advfirewall firewall delete rule name="YouTubePerformanceHack"

OK korang selamat mencuba ye! By the way sebelum lupa, credit to owner tutorial ni Reaperz Crew