Facebook  Twitter  Instagram

BBQ Chicken Rice

Assalamualaikum dan selamat pagi semuanya. Kembali bersama Zaki di pagi Rabu yang ceria ini. Seperti yang Zaki nyatakan sebelum ni di post yang sebelum ni juga yang Zaki akan kerap dan akan update blog sekerap mungkin.

Seperti biasa, rutin harian Zaki awal pagi hantar adik ke sekolah dan jam 7.10am Zaki akan hantar anak PPM di sekolah adik Zaki ke tadika dan jam 10.30am Zaki akan ambil dan hantar dia balik ke rumah. Memandangkan kebiasaan jam 10.45am memang Zaki dah free. Perut pun dah berkeroncong memainkan peranannya.

So Zaki decide singgah ke restoran segera @ fast food restaurant @MerryLand. Hanya tempat makan ni je yang halal dan ia berdekatan dengan sekolah adik Zaki lebih kurang dalam 2km je kot dari sekolah tu.

Sepanjang perjalanan ternampak iklan @MerryLand dengan menu terbaru untuk bulan April. Salah satunya adalah apa yang Zaki baru je makan iaitu BBQ Chicken Rice seperti yang korang boleh tengok di gambar di bawah.


Rice to chicken ratio is quite a lot. Memang berbaloi dengan harganya yang agak murah, hanya RM6.00 untuk 1 set BBQ Chicken Rice dengan air green tea. The flavor bagi Zaki a bit sour but not too sour just slightly sour but overall it tastes good. 

Banyak lagi menu lain yang mostly menu ayam. Bagi peminat lalapan pun boleh dapatkan lalapan ikan di sini. It is recommended bagi sesiapa yang berkunjung ke Sibu atau yang berada di Sibu. Affordable prices, great and friendly environment. Clean and tidy with Free WiFi. So kalau berkunjung ke Sibu jangan lupa datang ke @MerryLand di Wonderful, Sibu.